Ντίμη Μπιτσάκου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Από μικρή με συγκινούσε ο τρόπος εκείνος που, χωρίς την βοήθεια των λέξεων, θα μπορούσα να περιγράψω και να δώσω μια εικόνα στα συναισθήματα και τις σκέψεις μου. Αυτός ο τρόπος είναι η ζωγραφική. Μαθήτρια ακόμη, παίρνω τα πρώτα μου μαθήματα κοντά στον ζωγράφο Μ. Βελούδιο κι έπειτα στο εργαστήριο του Ν. Στέφου. Παρακολουθώ μαθήματα αρχιτεκτονικού σχεδίου στο εργαστήριο του Εμ. Ζαχαράκη, βρίσκομαι στην Φλωρεντία, ως ακροάτρια στην Academia Di Belle Arti και, μετά, σπουδάζω με υποτροφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Βουκουρέστι, Ρουμανία.

Τελειώνοντας τις σπουδές μου, επιστρέφω στην Αθήνα και ακολουθούν συνεργασίες και εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, με Γκαλερί και Μουσεία, σε Ελλάδα και εξωτερικό ('Άνεμος', 'Εποχές', 'Skoufa', 'Evripidis', 'Ιανός', Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Τσιχριτζή, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 'Periple', 'Χρύσα', 'Παπαδάκη', 'Εικαστικός Κύκλος').Τα τελευταία χρόνια, διδάσκω ζωγραφική σε σχολεία, σε παιδιά και εφήβους.

Μέχρι και σήμερα, αισθάνομαι την ζωγραφική, όπως και κάθε μορφή Τέχνης, σαν ένα ταξίδι καταβύθισης, μια προσπάθεια εύρεσης εικόνων των μορφών που μας κάνουν να συναντηθούμε, όλοι, σ' ένα κοινό, αναγνωρίσιμο, "τοπίο".